Miláčku,
vím jak máš rád krémové polévky. Díky tobě, jsem si je taky moc oblíbila. Jsou jednoduché, většinou rychlé a zasytí. Je ale pravda, ze množství pro čtyři zvládneme sníst ve dvou. :-) Před rokem jsem zkoušela svůj první recept z dýně. Byla to také polévka a oba víme, jak to popadlo. Za stálého míchání lijeme do záchoda. :-) Už tehdy jsem ale věděla, že se jen tak nevzdám a určitě se do ní ještě jednou pustím. Na chuť dýně nejsem moc zvyklá a to je asi to, co mi tam nejvíce vadilo, resp. absence dalších chutí. Chápu, že někomu to tak vyhovuje, ale mně moc ne. :-)
Rozhodla jsem se tedy do polévky přidat pórek, mrkev a česnek. Zelenina navíc ji rozhodně neuškodí. Smetana chuť trochu zjemní a na závěr přijde opečená slanina a strouhaný parmazán. Oboje je úžasné všude. :-) Teď když na to tak koukám, je to spíše zeleninová polévka než dýňová, ale i tak bude určitě úžasná.
Rozhodla jsem se tedy do polévky přidat pórek, mrkev a česnek. Zelenina navíc ji rozhodně neuškodí. Smetana chuť trochu zjemní a na závěr přijde opečená slanina a strouhaný parmazán. Oboje je úžasné všude. :-) Teď když na to tak koukám, je to spíše zeleninová polévka než dýňová, ale i tak bude určitě úžasná.
Na 2 porce budeš potřebovat:
- 2 lžíce másla
- 1 pórek, světlou a světlezelenou část nakrájenou na kolečka
- 1 mrkev, nastrouhanou
- 2 stroužky česneku, nadrobno
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 2 hrnky dýňového pyré
- sůl a pepř
- 3/4 hrnku smetany 12%
- opečené kousky slaniny
- strouhaný parmazán
Pomocí ručního mixéru rozmixuj polévku a hrnec vrať zpět na plotýnku. Zalij smetanou, promíchej a vař dalších 5 minut.
Dochuť solí a pepřem. Podávej se strouhaným parmazánem a kousky opečené slaniny.