Bábovka s mandlemi a rozinkami v rumu


Olejová bábovka je výborná. Díky oleji je krásně vláčná. Je to vlastně asi první počin v kuchyni, který jsem kdy realizovala, ještě za pomoci mamky tenkrát. Původní recept jsem pozměnila nahrazením celozrnné mouky za hladkou, třtinového cukru na bílý a ořechovým olejem. Rozinky jsem měla v rumu naložené už delší dobu a konečně jsem je měla kam dát :-)

Potřebujete:
  • 1 hrnek celozrnné hladké mouky
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku mandlí na kousky
  • 1/4 hrnku ořechového oleje
  • 1/2 hrnku olivového oleje (nebo slunečnicového)
  • 2 vejce
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 hrníčku mléka
  • 1/4 - 1/2 hrnku rozinek naložených v rumu
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
V míse promíchejte suché ingredience včetně mandlí. Přidejte tekuté a opět promíchejte. Opatrně nalijte do formy a dejte péct na cca 60 minut. Po upečení nechte vychladnout a opatrně vyklepněte. Posypte moučkovým cukrem, pokud máte rádi a podávejte.

Mangiare squisito...

24.9.12