Vepřové kotlety s kukuřičným pyré


Do minulého týdne jsem při každé návštěvě obchodu se zeleninou a ovocem pokukovala po čerstvém kukuřičném klasu, ale nevěděla co s ním. Pokud nepočítám vařenou kukuřici. Když jsem konečně našla recept a využití, zase nemám ten klas. Prostě ho přestali prodávat. Musela jsem si tedy pomoci mraženou kukuřicí, ale i tak stál výsledek za to.

Pro 2 osoby potřebujete:
  • 400 g kukuřičných zrn (mražených nebo seříznutých ze 4 klasů)
  • 20 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 vepřové kotlety bez kosti (každá asi 250 g)
  • hrst bazalkových listů
Kukuřičná zrna rozmixujte v robotu, nebo pomocí tyčového mixéru na pyré. Rozehřejte máslo na pánvi a pár minut prohřívejte pyré. Dochuťte solí a pepřem. Na větší pánvi rozehřejte olej a opečte osolené a opepřené kotlety do měkka. Podávejte posypané lístky bazalky.

Mangiare squisito...

25.8.12