Povidlové šátečky z listového těsta sypané mandlemi


Jako tradičně mám chuť na něco sladkého, když mám málo času něco vymýšlet a péct. Nejlepší pro tuto příležitost je již vyválené listové těsto. Mám ho velmi často v ledničce, protože ho lze použít jak na sladké pokrmy, tak na slané.
Vzala jsem povidla od Schwartau, která jsou sice dražší než běžně kupovaná, ale o poznání kvalitnější. Obsahují celé švestky, jsou polotekutá a v jejich chuti jsem cítila stopy likéru. 
Ne opravdu jsem se nezbláznila, že sem dávám něco tak jednoduchého. Můžete si šátečky upéct třeba s dětmi, které Vám budou velmi rády pomáhat a něco se přiučí :-)

Na 12 šátečků potřebujete:
  • 1 vyválené listové těsto Wevalka
  • 1/2 sklenice povidel
  • rozšlehané vejce
  • hrst plátků mandlí
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vyválené těsto rozrolujte a nařežte na 3 pruhy a každý na 4 části, aby jste měli čtverce. Na každý dejte lžičku povidel, okraje lehce navlhčete, přehněte a vidličkou přimáčkněte. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mandlemi. Pečte dozlatova.

Mangiare squisito...

15.8.12