Vzala jsem povidla od Schwartau, která jsou sice dražší než běžně kupovaná, ale o poznání kvalitnější. Obsahují celé švestky, jsou polotekutá a v jejich chuti jsem cítila stopy likéru.
Ne opravdu jsem se nezbláznila, že sem dávám něco tak jednoduchého. Můžete si šátečky upéct třeba s dětmi, které Vám budou velmi rády pomáhat a něco se přiučí :-)
Na 12 šátečků potřebujete:
- 1 vyválené listové těsto Wevalka
- 1/2 sklenice povidel
- rozšlehané vejce
- hrst plátků mandlí
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vyválené těsto rozrolujte a nařežte na 3 pruhy a každý na 4 části, aby jste měli čtverce. Na každý dejte lžičku povidel, okraje lehce navlhčete, přehněte a vidličkou přimáčkněte. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mandlemi. Pečte dozlatova.