Na 15-20 sušenek potřebujete:
- 110 g změklého másla na kostičky
- 145 g přírodního cukru
- 1 lžíce Golden Sirupu (koupíte v Marks & Spencer), lze nahradit medem
- 1 vejce
- 1 rozmačkaný banán
- 200 g hladké mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 30 g ovesných vloček
- 50 g tmavé nasekané čokolády
Rozehřejte troubu na 170 °C. Plech vyložte papírem na pečení.
Ve větší míse utřete máslo a cukr do pěny. Přidejte jednu lžíci Golden Sirupu, vejce a banán a promíchejte. V jiné misce smíchejte mouku, vločky a kypřící prášek. Moučnou směs přidejte do tekuté a promíchejte. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu. Těsto dejte na 30 minut do ledničky. Lžící dávejte na plech hromádky těsta. Nechávejte mezi sušenkami dostatek místa, protože v troubě se ještě roztečou. Pečte 20-25 minut, dokud nebudou zlaté. Po upečení je nechte při pokojové teplotě vychladnout.
Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Mangiare squisito...