Cibulačka


Miluji husté polévky, které s pečivem i bez něj můžete použít jako hlavní jídlo. Vždy mě zajímalo, jak se dělá cibulačka. Vařím ji již několik let a nemohu si ji vynachválit. Stačí pár surovin, které z převážné většiny máte vždy doma a výsledek je geniální.

Na 4 porce potřebujete:
3 velké cibule, oloupané
50 g másla
1 lžíce hladké mouky
900 ml hovězího vývaru
bobkový list
Cibuli překrojte na polovinu a nakrájejte na půlkolečka. Opečte ji na másle dozlatova, trvá to cca 20 minut.
Posypte lžící mouky a míchejte další minutu. Cibuli přidejte do vývaru s bobkovým listem a vařte 30 minut.
Vyndejte bobkový list, dochuťte solí a pepřem. Většinou to ani není třeba, protože vývar je kořeněný již sám o sobě. Podávejte nejlépe s čerstvým pečivem.

Mangiare squisito...



21.8.12