Limetkovo-pepřové kuře v tortille


V teplém počasí nemá člověk na nic horkého a složitého chuť. Zvláště já tedy ne. Hledala jsem proto recept na něco rychlého, chutného a lehkého. V takovém vedru se málokomu chce stát u sporáku. Jen já jsem v něčem takovém pekla svůj první cheesecake :-) Okouzlil mě tento recept jednak přísadami a také jednoduchostí.
Kuře je úžasné i samotné. Neudržela jsem se, abych nějaký ten kousek nesnědla jen tak. Kombinace nakyslé chuti s pepřem je krásně svěží. Určitě doporučuji připravit guacamole doma. To co se prodává nemá téměř žádnou chuť, natož aby v něm bylo cítit avokádo.

Pro 2 - 4 osoby potřebujete:
  • 650 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky 
  • šťávu a kůru ze dvou limetek 
  • 2 lžíce slunečnicového oleje 
  • 2 lžičky hrubě podrceného pepře 
  • sůl 
  • omáčku guacamole z jednoho avokáda 
  • 1/2 zakysané smetany 
  • ledový salát 
  • 1 balení tortill (většinou jich je 6-8)
Smíchejte v misce šťávu a kůru z limetek, jednu lžíci oleje, pepř a sůl.
Rozehřejte na pánvi zbytek oleje. Kuřecí prsa nakrájejte na šikmé proužky. Kousky masa smočte v marinádě a dejte na pánev opéct. Salát na krájejte na proužky.
Nahřejte si v mikrovlnce tortillu. Stačí 20 vteřin, aby se Vám dobře balila. Na tortillu namažte kysanou smetanu, guacamole, rozložte kuře a salát. Zamotejte wrap dle videa, které najdete zde.

Mangiare squisito...

27.7.12