Cuketová pomazánka


Také máte rádi cuketu, ale zkušenosti s její přípravou žádné? Potom jsme na tom stejně a já se rozhodla se to změnit. Většina lidí zná cuketu z cukeťáků (bramboráky z brambor a cukety), případně nějakou plněnou či smaženou. Po práci jsem dost líná na nějaké zdlouhavé vaření a tak jsem chtěla něco rychlého a nenáročného. Našla jsem cuketovou pomazánku a již její způsob přípravy mě velmi zaujal. Cuketa se totiž opéká na pánvi.

Pro 2 osoby potřebujete:
  • 1 středně velkou cuketu 
  • 4-5 stroužků česneku nakrájených na jemné plátky 
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje 
  • trochu tabasca 
  • mořskou sůl 
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu 
  • 1 balení ricotty
Cuketu omyjte a odkrojte oba konce. Rozřízněte ji na čtvrtky a vykrojte část se semínky. Nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle, v cedníku osolte a nechte vypotit půl hodiny. Potom cuketu propláchněte vodou a vodu vymačkejte. Na pánvi rozehřejte olej a minutu na něm opékejte česnek. Pozor aby nezačal hnědnout. Přidejte cuketu a pokapejte tabascem. Opékejte 3 minuty. Směs přendejte do misky a vmíchejte parmazán, aby se rozpustil. Dejte vychladit do ledničky. Potom přidejte ricottu a promíchejte. Teď už jen namazat na pečivo a dobrou chuť.

Mangiare squisito...

10.7.12