Pro 2 osoby potřebujete:
- 200g brambor, mohou být i vařené
- 6 vajec
- hrst bazalkových lístků
- hrst hrášku (čerstvého nebo mraženého)
- 50g másla a 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- sýr na posypání (v mém případě parmazán)
Brambory nakrájejte na tenké plátky. V misce rozšlehejte vajíčka s trochou soli, pepře, bazalkou a hráškem. Na větší pánvi rozehřejte máslo s olejem a na nižším plameni opékejte plátky brambor. Po cca 8 - 10 minutách je přelijte rovnoměrně vaječnou směsí a nechte na mírném plameni tuhnout. Nespěchejte, je lepší nechat vejce pořádně usmažit, aby nebyla na povrchu syrová. Můžete přikrýt i pokličkou, omeleta bude nadýchanější. Před koncem posypte sýrem, aby se rozpustil a podávejte.
Mangiare squisito...