Bazalková omeleta


Rychlý a jednoduchý recept na dobrou večeři. Navíc zužitkujete bazalku rostoucí za oknem.

Pro 2 osoby potřebujete:
  • 200g brambor, mohou být i vařené 
  • 6 vajec 
  • hrst bazalkových lístků 
  • hrst hrášku (čerstvého nebo mraženého) 
  • 50g másla a 1 lžíce olivového oleje 
  • sůl a pepř 
  • sýr na posypání (v mém případě parmazán)
Brambory nakrájejte na tenké plátky. V misce rozšlehejte vajíčka s trochou soli, pepře, bazalkou a hráškem. Na větší pánvi rozehřejte máslo s olejem a na nižším plameni opékejte plátky brambor. Po cca 8 - 10 minutách je přelijte rovnoměrně vaječnou směsí a nechte na mírném plameni tuhnout. Nespěchejte, je lepší nechat vejce pořádně usmažit, aby nebyla na povrchu syrová. Můžete přikrýt i pokličkou, omeleta bude nadýchanější. Před koncem posypte sýrem, aby se rozpustil a podávejte.

Mangiare squisito...

4.7.12